Kan tanker bremse os i, at gøre det vi vil eller det vi skal?


Jeg havde en klient, som havde meget svært ved at træffe beslutninger. Hun var hele tiden i dialog med sig selv om hvilken løsning, der nu var bedst. Hun var alene med sin søn og deres weekender endte ofte med, at de bare sad der hjemme og ikke lavede nogle af alle de aktiviteter, hun godt kunne tænke sig, at de skulle lave sammen.

For hun kunne ikke beslutte sig til hvad de skulle lave.

Helbredsangst - Når angsten for sygdom tager over


Det er ikke unormalt at lægge mærke til uregelmæssigheder på sin krop. En flimren for øjet, et sitren i benet, lidt træthed eller ubehag. Måske overvejer vi også lige hurtigt, om det er noget vi skal bekymre os over. Men så lægger vi det fra os og skænker det ikke flere tanker.

Det kan blive en negativ spiral, hvis man hele tiden tænker over, hvordan man har det, mener nystartet metakognitiv terapeut


Anette Birkegaard har lejet sig ind i et lokale i Slagteriet på Havneparken 2, og her vil hun tage imod klienter, der ikke kan stoppe de negative tanker. Hun henvender sig både til privatpersoner, virksomheder og jobcentre, og hun laver både individuelle- og gruppeforløb med at håndtere angst, depression og stress, men også problemstillinger som PTSD og OCD.