Helbredsangst: Når angsten for sygdom tager over


"Hun lægger mærke til alt hvad der sker i hendes krop. Alle symptomer ser hun som tegn på at der må være noget alvorligt galt med hende. Hun bruger mange timer hver dag på at bekymre sig og analysere situationen. Hun bruger lang tid på at google sine symptomer."

"Metakognitiv terapi sat op imod traditionel kognitiv terapi"


In the last forty years therapy outcomes for depression have remained the same with approximately 50% of patients responding to treatments. Advances are urgently required.

"Det kan blive en negativ spiral, hvis man hele tiden tænker over, hvordan man har det, mener nystartet metakognitiv terapeut."


For hende selv er det det allerede, for hun er netop stoppet som socialpædagog inden for socialpsykiatrien og har startet egen virksomhed som metakognitiv terapeut. 

"Det er stress-ramtes måde at tænke på, den er gal med"


At gå lange ture i naturen, at slappe af, at meditere, at undgå alkohol, finde alternativer til kaffe, lade være med at tage telefonen, når vi har fri, sørge for at spise sundt og så videre er ikke vejen frem for helbredelse af stressramte, fastslår metakognitiv terapeut i ny bog, som også gør op med den positive psykologi.